Hur tog Google över värden, och vad är Google egentligen?

Googles sökmotor är en av våra viktigaste informationskällor genom tiderna – idag använder 1,17 miljarder människor Google för att hitta information och svar på diverse frågor och funderingar.

Hur fungerar Google?

Googles sökmotor är användaranpassad på många olika sätt. Förutom att sökmotorn är snabb fyller den på de luckor som du inte skriver, känner igen skrivfel och är programmerad till att koppla ihop andras sökningar och svar med din fråga, så att du får så relevant information som möjligt.

Hur söker man på Google?

För att söka på bibliotek i Stockholm, räcker det med att skriva in orden ”bibliotek stockholm” – trots en meningsuppbyggnad som inte är korrekt kommer Google koppla dig till alla bibliotek i Stockholm med adresser, öppettider och eventuella artiklar och annan relevant information som kan intressera dig.

Hur mycket vet Google om mig?

Google vet allt om dig och din samtid. Den samlar all statistik, som i sig kan vara ett oerhört intressant dokument om våra samhällen och dess individer. Vad är viktigt för oss? Vad vill vi veta? Vad ägnar vi vår tid åt? Google vet allt det här genom att samla på sig data om våra mobil- och internetvanor.